Grup62

A quasi tots els nens i nenes els agrada que els expliquin històries de por i de misteri, d’aquelles que fan posar els pèls de punta. A la selecció d’avui us proposem un seguit de novel·les i contes plens d’històries de por en català ideals per a nens i nenes amb ganes de viure emocions fortes i passar una estona terroríficament fantàstica.

Osset Siset. La casa encantada 

Per als més petits, els infants a partir d’un any, us recomanem el volum de l’Osset Siset titulat La casa encantada. En aquesta aventura, creada per  Benji Davies, els personatges no tenen por de res fins que decideixen entrar en una misteriosa casa encantada, plena de secrets i misteris que faran tremolar de riure els lectors.

El llibre inclou cinc mecanismes interactius especialment dissenyats per a les manetes dels infants, que permeten girar, lliscar, aixecar i moure elements mentre es desenvolupa la història. Aquesta interactivitat no només entreté els infants, sinó que també fomenta el seu interès per la lectura.
 

El carrer de la por. Llibre acordió 

Aquest llibre acordió proposa viure als menuts a partir de tres anys una experiència terrorífica sobre la por i la tolerància. Les pàgines ens permeten passejar pel carrer de la Por, on cada casa representa una amenaça, amb sorpreses esgarrifoses que s'amaguen darrere la porta.

Els lectors aixecaran solapes que oculten secrets i personatges, gràcies al seu format interactiu que permet llegir el llibre de diverses maneres i transformar les cases en un escenari de joc. La història, narrada en text rimat, anima les criatures a fer front a les seves pors i a no jutjar els altres només per les aparences.

Els atrapapors

Les pors no han de ser necessàriament un motiu d'angoixa, sinó que es poden convertir en les nostres aliades. Això és el que ens explica aquest conte amb solapes i mecanismes creat per Susanna Isern, una autora prolífica d'àlbums il·lustrats, i Anna Aparicio, una destacada il·lustradora del panorama nacional.

La història segueix el doctor Ensurt, que durant anys ha col·leccionat, catalogat i estudiat les pors que espanten els nens i les nenes. En una nit de tempesta, les pors s'escapen i s'introdueixen en la vida de tothom. És llavors quan la Noa i en Max, acompanyats del seu gos Zas, decideixen prendre el control de la situació i es converteixen en els Atrapapors, amb la missió de capturar aquestes pors i ajudar els més petits a enfrontar-s'hi.

Anna Kadabra. Festa a la mitjanit 

La col·lecció Anna Kadabra, escrita per Pedro Mañas i il·lustrada per David Sierra, posa en dubte el rol tradicional de les bruixes com a antagonistes de les històries. Amb màgia, humor, misteri i aventures, aquesta sèrie de llibres recorda que les bruixes no passen de moda i que, a més a més, es reinventen per arribar a nous lectors.

A Anna Kadabra 4. Festa a la Mitjanit, l’Anna i la resta d’aprenents de màgia de Moonville decideixen organitzar una festa per celebrar Halloween. Per desgràcia, l'envejós Oliver Dark té altres plans: robar-los els convidats de la festa. Amb l'ajuda del Club de la Lluna Plena, cap caçabruixes podrà impedir que la nit sigui terroríficament divertida.

Los Compas i el despertar de la mòmia

Dins de les històries de por no poden faltar els contes sobre mòmies, i això trobareu en aquesta nova i emocionant aventura amb els populars youtubers Los Compas. En aquesta entrega, els protagonistes es troben a Egipte, la terra dels faraons, davant una amenaça gegant: el faraó Krueltophis amenaça de destruir el món i només els Compas poden evitar-ho.

Amb una combinació de misteri, aventura i molt d'humor, els lectors es trobaran immersos en un viatge ple de sorpreses. Veuran les esfinxs i les piràmides, i fins i tot faran un viatge en camell. Tot plegat per enfrontar-se a una misteriosa mòmia i al sinistre orde dels Illuminati, que volen embolicar-los en un ritual macabre que posa en perill el món sencer.

La cara fosca de les llegendes

Amb el següent llibre podreu descobrir els autèntics misteris i secrets que es troben darrere dels clàssics contes i llegendes que s’expliquen a tots els infants. Escrit per Pol Castellanos, guanyador del Premi Ramon Muntaner i recentment guardonat amb el Premi Protagonista Jove, aquest llibre ens ofereix un viatge fascinant i lleugerament inquietant al món dels contes de fades i les seves arrels.

A través de precioses il·lustracions en blanc i negre de Montse Rubio, els lectors descobriran els orígens reals i sovint més foscos del que ens pensem darrere de les històries que hem sentit tantes vegades.

Tota una experiència de lectura tan misteriosa com enriquidora, plena de sorpreses i d’informació que desmuntaran molts dels mites i models de la nostra infantesa. Ideal per fer-ne una lectura compartida entre infants i adults.

Les bruixes

Finalment, tot un clàssic de la literatura juvenil: Les bruixes, de Roald Dahl. En aquesta novel·la el protagonista és un nen de set anys que es troba cara a cara amb les bruixes més malvades d'Anglaterra i haurà de provar de fugir de les trampes de la Reina de les Bruixes, una figura sinistra que pretén erradicar els nens de tot el país.

Les bruixes d'aquesta història no són com les dels contes tradicionals; es disfressen com dones corrents i són extremadament difícils d'identificar.

La història ens ofereix una visió única del món de les bruixes, plena d'aventures, misteri i el toc d'humor característic de Roald Dahl. En aquesta nova edició, a més, es presenten capítols alternatius inèdits de l'autor.

Valora aquest article