Grup62

Sou del Barça? Doncs heu arribat al lloc adequat. Aquest article ofereix una guia completa per als culers que vulguin portar la seva afició pel Barça més enllà del camp. En aquesta selecció hi trobareu llibres sobre la història del club, sobre els seus jugadors, sobre la samarreta i sobre molts altres aspectes relacionats amb el Futbol Club Barcelona.

La teranyina blaugrana

La continuació de l'aclamat assaig La gran teranyina, de Roger Vinton, se centra en els cent vint-i-cinc anys d'història del FC Barcelona. L'autor ofereix una anàlisi detallada del club des dels seus inicis el 1899 fins a la dimissió de Josep Maria Bartomeu el 2020. 

Narrat cronològicament, explora els diversos grups de poder que han influenciat el club, revelant novetats inèdites gràcies a una investigació exhaustiva en arxius i fonts diverses.


El llibre captura l'essència de com el futbol s'ha arrelat a Barcelona, començant des de la modesta trobada entre socis del club de regates i anglesos a les vores del port, fins esdeveniments més contemporanis que han forjat la identitat i la cultura del Barça. A través d'aquest relat, Vinton no només captura l'evolució del club, sinó també el seu impacte en la societat catalana i internacional, satisfent tant seguidors apassionats com a lectors curiosos del fenomen del FC Barcelona. 

Controlar l'incontrolable

El jugador Bojan Krkić relata les seves experiències personals després de posar punt final a la seva carrera futbolística el 2023. Ens parla de la seva ascensió precoç i dels grans èxits fins als moments de dificultat. A les pàgines d'aquest llibre Bojan obre el seu cor per oferir una visió profunda del món competitiu i sovint despietat del futbol professional.
El llibre expressa les tensions i els turments mentals que un jove esportista com ell ha de gestionar, especialment la impotència de no poder controlar els esdeveniments a vegades cruels de la vida esportiva.

A través de les seves reflexions personals i els testimonis de figures com Andrés Iniesta, Frank Rijkaard, Thierry Henry i Zlatan Ibrahimović, els lectors descobriran la història de Bojan i les emocions i les pressions viscudes dins i fora del camp de futbol.

Els tresors del Barça

Si voleu una nova perspectiva sobre la història del FC Barcelona, aquest llibre us l'ofereix a través dels seus objectes més emblemàtics. El volum presenta reproduccions facsímils de peces úniques i significatives de la història del club. Hi trobareu cartells commemoratius, entrades de partits històrics, desplegables amb samarretes icòniques, stickers dels jugadors estrella, l'evolució de l'escut del Barça, carnets històrics i fins i tot un cartell de gran format amb el mític Dream Team de Johan Cruyff.


Ben segur que us oferirà una experiència única tant per als aficionats de llarga data, que reviuran moments memorables, com per als nous seguidors, que descobriran secrets i anècdotes d'una institució futbolística inigualable.

Més que una samarreta

Passem ara a una obra que repassa l'evolució de les equipacions del FC Barcelona des de la seva fundació el 1899 fins als nostres dies. Aquest llibre ens presenta les més de dues-centes samarretes que han vestit els jugadors més emblemàtics del club al llarg del temps.

L'autor presenta de manera cronològica cada model d'equipació utilitzat pel Barça. Destaca algunes rareses espectaculars, equipacions poc usuals i marques diverses que han deixat la seva empremta en la història del club. Cada samarreta és acompanyada d'anècdotes fascinants, des dels teixits inicials fins als materials moderns com l'elastà, tot documentat amb una cura meticulosa. La història del Barça explicada a través de les samarretes.

El clàssic

Si preferiu centrar-vos en el clàssic, en aquest llibre es recullen els enfrontaments més significatius entre el FC Barcelona i el Real Madrid, dos dels clubs més destacats i rivals històrics del futbol mundial.

Des dels primers enfrontaments fins als Clàssics contemporanis, l'autor ofereix una anàlisi minuciosa del desenvolupament d'aquesta rivalitat. Quins han estat els jugadors clau i els moments decisius que han marcat aquesta saga competitiva, tot això ho trobareu recollit en aquest llibre que us farà reviure els millors moments de la història del Barça.

Capitans

Si preferiu saber més coses sobre els diferents capitans que ha tingut el Barça, en aquest llibre de Guillem Balagué hi trobareu el que busqueu. 

Balagué analitza les raons per les quals aquests jugadors van ser triats per portar el braçalet de capità i ens enumera les seves habilitats de lideratge que han servit per inspirar i dirigir equips cap a l'èxit. A través d'entrevistes exclusives amb capitans emblemàtics com Xavi Hernández, Carles Puyol o Andrés Iniesta, el llibre ofereix una visió íntima del seu compromís, caràcter i responsabilitat dins i fora del camp.

L'estil del Barça

El següent llibre que us proposem fa tot un recorregut per l'evolució del joc d'un dels equips més emblemàtics i estilísticament influents de la història del futbol mundial. 


Els autors tracen el camí des de les arrels del club fins als seus moments més brillants. 
Des dels primers jugadors com Alcántara i Samitier fins als ídols contemporanis com Messi, Xavi i Iniesta, passant per entrenadors llegendaris com Johan Cruyff, Pep Guardiola i Luis Enrique, el llibre repassa les tàctiques, les estratègies i les personalitats que han definit l'estil distintiu del Barça al llarg dels anys.

El gran repte. Quantes coses saps del Barça?

Si el que voleu és posar a prova els vostres coneixements sobre el Barça, en aquest llibre hi trobareu 200 reptes.

El llibre inclou des de preguntes d'opció múltiple i veritat/fals fins a completar alineacions, resoldre mots encreuats i desxifrar jeroglífics temàtics relacionats amb el Barça. Cada prova et proporciona l'oportunitat de demostrar allò que ja saps sobre el club i de descobrir noves curiositats, repassar moments històrics memorables i reviure les grans victòries que han marcat la història del FC Barcelona.

Barça. 100 jugadors de llegenda

L'il·lustrador Ricardo Cavolo ens presenta, amb el seu estil, el retrat dels cent jugadors més emblemàtics que han vestit la samarreta blaugrana.

No hi falten històrics, com Samitier, fins als ídols moderns com Messi, Iniesta i més enllà. Amb les seves il·lustracions, Cavolo dona vida a les personalitats i els moments èpics que han marcat la trajectòria del club.

El llibre es completa amb els textos meticulosos de Ferran Correas, que aporten informació sobre les vides dels jugadors, els seus moments més memorables, les jugades icòniques i la seva contribució a la llegenda del Barça.

En guerra

El periodista Enric Calpena ens explica la història del Futbol Club Barcelona durant la Guerra Civil espanyola. Basada en fets documentats, la història comença amb l'assassinat del president del club, Josep Sunyol, l'agost de 1936, durant els primers dies de l'aixecament militar.


Amb el club amenaçat de desaparèixer i els seus directius i jugadors en situació precària, la novel·la narra els esforços del secretari de la Junta, Rossend Calvet, qui es veu obligat a assumir un paper crucial per mantenir viva la institució. El llibre relata, de forma trepidant, com el club va gestionar els bombardejos, les confiscacions i les tensions polítiques de l'època.

El primer capità

També de la mà d'Enric Calpena podem conèixer els turbulents inicis del Futbol Club Barcelona. En aquesta ocasió, ens porta a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX per presentar-nos la figura carismàtica de Joan Gamper. La seva passió pel futbol el porten a fundar un club que transcendiria l'esport per convertir-se en un símbol d'esperança i democràcia.
Calpena ens explica el context històric de l'època, des de les tensions socials fins als esdeveniments polítics que van marcar la ciutat i el país. A través dels ulls de Gamper, som testimonis del naixement d'un espai on persones de tots els orígens s'uneixen al voltant d'una passió comuna pel futbol i es converteixen en veritables barcelonins.


L'autobiografia

Acabem amb l'autobiografia definitiva, la del mític jugador i entrenador Johan Cruyff. En aquest llibre apassionant, comparteix la seva vida i la seva visió única del futbol que ha influït en tantes generacions de jugadors i entrenadors. Reconegut com una figura essencial en la història del futbol, Cruyff explora tant els seus èxits personals com la seva filosofia de joc, que han transcendit el camp de joc.
Amb un estil de joc atractiu i tècnicament sofisticat, Cruyff va influir en l'evolució del futbol modern amb el seu enfocament en la posició, la tàctica i el domini del joc a través de la intel·ligència i la creativitat. Més enllà d'això, no obstant, Cruyff també reflexiona sobre la seva vida fora del camp.


 

Valora aquest article