Grup62

Recordes les vacances d’estiu de quan eres petit? Els jocs mai acabaven i la fantasia ocupava les llargues hores del dia. Fos a la platja, la piscina, el parc o la plaça del barri, no hi havia espai que no es pogués convertir, amb imaginació, en qualsevol altre escenari. Els beneficis cognitius i maduratius d’estimular la imaginació i la creativitat dels més petits són molts i molt variats. Per això, us deixem un recull de sis llibres en català per a infants d’entre 6 i 8 anys que estimularan la seva imaginació. 

Boni vs. Mico, de Jamie Smart

En Boni és un conill pacífic i tranquil que viu al bosc amb els seus amics. En Mico... bé, és un mico. Un mico astronauta que després de tenir un accident amb la seva nau acaba al bosc on viu en Boni, un fet que capgirarà les vides de tothom. Així comença el primer llibre de la trilogia de Jamie Smart. Amb un gran sentit de l’humor, il·lustracions acolorides i sorpreses a cada pàgina, els més petits quedaran enganxats a la lectura. 

Arigato, de Teresa Blanc (autora) i José Labari (il·lustrador)

Arigato és un gat que, després d’haver viscut tota la vida com un rei, ha de començar a guanyar-se la vida. Per sort, per poder fer front a una situació tan terrible, Arigato descobrirà que té superpoders i que el seu destí és convertir-se en samurai.

Teresa Blanch i José Labari fan un exercici d’imaginació meravellós amb unes històries que atraparan els més petits (i els no tan petits). Històries detectivesques, aventures èpiques de supervivència... La sèrie consta, de moment, de dos llibres publicats i un tercer que estarà disponible molt aviat. 

Anna Kadabra 13. Perill a la mansió, de Pedro Mañas i David Sierra Listón

La sèrie d'Anna Kadabra és una de les col·leccions més conegudes per a primers lectors. La barreja d’elements que proposen uns escriptors reconeguts com Mañas i Sierra, autors de la saga d’èxit Marcus Porcus, ha resultat una combinació guanyadora. Històries sobre amistat, màgia i empoderament femení amb uns personatges amb qui els lectors es poden sentir identificats. Les trames senzilles i autoconclusives, amb múltiples il·lustracions i capítols curts, els fan una opció molt atractiva per als lectors i lectores primerencs. En aquest darrer volum, seguirem les passes de Samanta Dark en el seu periple per convertir-se en batllessa de Moonville. 

Magic Animals 7. El secret de l'illa, de Susanna Isern i Carles Dalmau

Susanna Isern és una de les escriptores de literatura infantil i juvenil més importants de tot l’Estat. Traduïda a una trentena de llengües, amb un centenar de llibres publicats i diverses adaptacions teatrals, els seus títols ja han enganxat un milió de joves lectors. A la seva saga Magic Animals es combina la part narrativa amb el còmic i les il·lustracions, que van a càrrec de Carles Dalmau.  

A Magic Animals hi trobarem històries de màgia i fantasia en un món on els nens es poden convertir en animals i obtenir poders. Té un format ideal per a petits lectors gràcies a la seva lletra gran, capítols breus i llenguatge adaptat. En el setè tom, el darrer publicat, els protagonistes viatjaran a una illa misteriosa on estan desapareixent els animals i ningú sap per què.

El meu amic el Príncep, de Geronimo Stilton

L’«escriptor» de literatura infantil més important dels darrers temps, el ratolí Geronimo Stilton, torna amb una nova aventura. Mentre Geronimo prepara l’obra de teatre d’El Petit Príncep amb els seus amics, un nou i misteriós ratolí de cabells rossos arribarà per canviar-ho tot. 

Amb aquest llibre Geronimo Stilton fa un homenatge a una de les peces més estimades de la literatura universal, alhora que continua amb la seva incansable tasca d’enganxar milions de nens i nenes de tot el món a la lectura. 

Las Ratitas, de Gisele i Claudia Ayuso

Amb més de 23 milions de seguidors, Las Ratitas són el canal de Youtube més important de la categoria infantil en llengua espanyola. Els seus vídeos de jocs i contes han atrapat el cor de molts nens i nenes i, des del 2020, també ho fan amb els seus llibres. Diversió i màgia a dojo en els onze volums publicats, amb una versió fantàstica de les dues germanes com a protagonistes.

A través de personatges encantadors i d'una varietat de trames i escenaris per a totes les ments, aquests llibres ajudaran els més petits a explorar noves idees i a conèixer diferents racons del gran imaginari literari. Quina serà la vostra pròxima destinació?

Valora aquest article