Grup62

Ja ha arribat el mes de juny, i això vol dir que ja falta molt poc per la nova edició de Món Llibre 2024. Aquest festival literari s’ha consolidat com un petit Sant Jordi per a infants i joves. Aquest any se celebrarà els dies 15 i 16 de juny i serà una ocasió perfecta per descobrir noves lectures.

Voleu saber totes les activitats i novetats que hi trobareu? Us ho expliquem!

Què és Món Llibre?

Comencem pel començament, explicant-te en què consisteix aquesta cita literària. El Món Llibre és un festival literari que té com a objectiu principal despertar la vocació lectora entre els infants i joves.

Fins ara s’havia celebrat durant el mes d’abril, però en aquesta nova edició canvia de dates i es desplaça un parell de mesos en el calendari. Com ja t’hem avançat, el Món Llibre se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de juny. Amb aquest canvi de dates també es vol potenciar la idea que la lectura és una activitat perfecta per gaudir durant l’estiu que ja s’acosta.

El festival acosta el món dels llibres als infants i joves de manera lúdica, oferint moltes activitats per a nens i nenes que van dels 2 als 11 anys i dels 12 als 16 anys. Dins el programa s’hi poden trobar espectacles, contacontes i pel·lícules que permetran als infants i joves viatjar a través de la literatura i la imaginació.

Les activitats del Món Llibre 2024 tindran lloc a la seva seu principal, al CCCB i la plaça Joan Coromines, i també al MACBA – Convent dels Àngels. A més, es faran activitats a dues biblioteques de Barcelona, la Jaume Fuster (Districte de Gràcia), que acollirà activitats del festival el dissabte 15, i la Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero, escenari del Món Llibre del diumenge 16.

Activitats Destacades a Món Llibre

Com que dins de Món Llibre 2024 s’han organitzat moltes activitats, us en volem recomanar algunes de destacades. A quines anireu?

Conta Contes en Viu

La primera activitat que us recomanem és aquest Conta Contes en viu que es farà dissabte 15 de juny a la Biblioteca Jaume Fuster de les 11.00 a les 11.45 h. En aquesta activitat de narració oral recomanada per a nens i nenes de 2 a 4 anys hi participaran Noemí Fernández Selva i Roser Argemí, que son l'autora i la il·lustradora dels llibres de la col·lecció "Les nostres tradicions".

Aquesta col·lecció presenta una sèrie de llibres dissenyats per a redescobrir les millors tradicions catalanes en la seva versió més genuïna. Inclou títols que formen part de l'imaginari de tots els catalans i que estan molt interioritzats, com ara "En Patufet", "El gegant del pi", "La masovera", "Sol solet", "El Carnestoltes", "El tió", "La mona de Pasqua", "El correfoc", "Els castellers" i "La festa major".

Els llibres estan especialment pensats per a nens en edat preescolar, amb il·lustracions en color molt atractives i lletra lligada per als primers lectors, fent-los ideals per a l'aprenentatge inicial de la lectura. Es tracta de llibres estacionals, que permeten als més petits descobrir les tradicions a mesura que es desenvolupen al llarg de l'any.

A Món Llibre es llegiran dos llibres nous d’aquesta col·lecció, ideals per descobrir dues tradicions catalanes estretament lligades a l'estiu. Parlem de “La sardana” i de “La festa major”. Aquesta activitat està organitzada per Estrella Polar (Grup 62).

Tallers Creatius per a Nens

Una altra activitat interessant, que es farà diumenge 16 de juny, a l'Estació Tallers 1, situada a la pl. Joan Coromines, és un taller creatiu per a nens i nenes de 5 a 7 anys. La il·lustradora Cuchu presentarà la col·lecció "Minitwins", escrita per Elisenda Roca, i parlarà de la importància de respectar el medi ambient. Aquesta activitat dinàmica inclou un taller de titelles dels personatges de la sèrie.

La col·lecció "Minitwins" presenta històries autoconclusives amb il·lustracions en color, combinant el format de còmic i llibre il·lustrat. Els textos breus estan escrits en lletra majúscula, i el contingut està ple d'humor. La sèrie està ambientada en el món dels animals, la qual cosa li dona una rellevància especial.

Sabies que els noms dels personatges i de la sèrie "Minitwins" s'han escollit de manera que no calgui traduir-los a diferents idiomes? D’aquesta manera es fa més fàcil la seva comprensió universal.

Descobrim els jocs olímpics amb El Talp Felip

La tercera activitat servirà per parlar dels Jocs Olímpics, a partir del conte “Un talp als Jocs Olímpics”, escrit per Martí Gironell.

En aquesta nova aventura, el talp Felip viatja en el temps als Jocs Olímpics de l’antiga Grècia. Felip es retroba amb els seus amics Quim i Pep, just quan a l’escola dels nens se celebren unes jornades esportives inspirades en els Jocs Olímpics. Felip els explica que aquests jocs ja es celebraven a l’època dels antics grecs. Amb l’ajuda del rellotge màgic, decideixen viatjar a la primera celebració dels jocs, al 396 aC a la ciutat d’Olímpia. Allà, coneixen en Corebus, l’auriga de la princesa Cinisca, i la seva euga Perla. Per desgràcia, la Perla està malalta i no pot competir, però Felip l’ajudarà a recuperar-se.

Després de triomfar amb diverses novel·les històriques per adults, Gironell també ha destacat amb els contes infantils i els àlbums il·lustrats. Tot va començar amb "Un talp al meu jardí", i la sèrie ha crescut amb noves aventures, inclosa la dels jocs olímpics. Tots aquests àlbums estan il·lustrats per Coaner Codina.

Valora aquest article