Grup62

Sens dubte, un dels grans plaers de l’estiu i les vacances és relaxar-nos amb una bona història i posar-nos al dia de totes les lectures que tenim pendents des de fa mesos. Ja siguem més de piscina, de muntanya o de platja, un llibre és sempre una esplèndida companyia per endur-se a tot arreu i deixar que ens transporti a altres mons paral·lels.

Els llibres de butxaca, amb la seva lleugeresa i mida compacta, es converteixen en la millor opció per incloure en la bossa de platja o motxilla. Un altre avantatge d’aquest tipus de llibres, òbviament, és que solen tenir un preu més econòmic, cosa que els fa molt més accessibles per a tothom. A més, el fet de ser un volum que duem a sobre i ens acompanya a tot arreu fa que, sovint, hi establim una relació molt càlida.

Per ajudar-te a fer una bona tria, et deixem unes recomanacions de llibres en aquest format que no et pots perdre de cap manera. Aquest estiu, no tens excusa per no submergir-te en les històries més apassionants!

Les nostres mares

Una lectura imprescindible en català, si encara no la coneixeu, és aquesta novel·la amb la que Gemma Ruiz Palà va guanyar el 63è Premi Sant Jordi. Es tracta d’un emotiu homenatge a la generació de dones nascudes durant els anys 50, en plena dictadura franquista, de la mà de deu protagonistes de diversos orígens i classes socials, però amb la mateixa empenta i vitalitat.

La mare de l’autora, les seves amigues i les participants dels clubs de lectura inspiren els deu personatges, dones que van desafiar el sistema, afrontant-se incansablement a enormes dificultats per assegurar un futur millor per a les seves filles i netes. Tot un record de la força i el sacrifici d'una generació.

La possibilitat de dir-ne casa

Una corresponsal torna a Barcelona després de gairebé vint anys a l’estranger. Vol agafar distància d’una regió del món que la desgasta, d’una professió que voldria exercir d’una altra manera, i també d’una amistat amb una dona més jove que la porta a qüestionar-se els fonaments de la seva intimitat.

Així arrenca La possibilitat de dir-ne casa, de Marta Orriols, una novel·la commovedora i subtil que ens fa viatjar al poble on la protagonista va créixer, i on es retroba amb el passat, a la vegada que descobreix la seva necessitat de pertànyer a un lloc. Marta Orriols, que ja va enamorar els lectors amb Anatomia de les distàncies curtes, ofereix una història que és quotidiana i alhora excepcional, i ho fa amb una veu que connecta en tot moment amb la intimitat del lector.

La secta

Si estàs buscant una història trepidant per aquestes vacances, La secta és una bona elecció. La reina de la novel·la negra sueca, Camilla Läckberg, i el mentalista Henrik Fexeus reprenen les vivències de l’agent Mina Dabiri i els seus companys del departament d’homicidis de la policia d’Estocolm. En aquesta ocasió, han de provar de localitzar un nen que ha desaparegut d’un parc infantil, un cas que s’assembla perillosament a una investigació anterior que va tenir un final tràgic.

Dos anys després dels dramàtics esdeveniments que van unir les seves vides, la Mina es veurà obligada a recórrer de nou al mentalista Vincent Walder per arribar fins al final d’una trepidant investigació en la qual semblen jugar al gat i la rata amb un criminal de ment perversa que s’amaga darrere les ombres. Si ets un apassionat del misteri i el suspens, aquesta novel·la t’encantarà.

El monjo que es va vendre el Ferrari

Més de 6 milions d’exemplars venuts acumula aquest gran clàssic contemporani dels llibres d’autoajuda que signa Robin Sharma. El protagonista és Julian Mantle, un cèlebre advocat que experimenta un atac de cor a conseqüència del seu estil de vida frenètic. L’incident suposa un punt d’inflexió per al lletrat, que es veu empès a reflexionar sobre la seva vida i buscar respostes als interrogants eterns de l'existència.

L'autor, que incorpora les seves experiències personals com a jove advocat estrella, segueix els passos del viatge espiritual del protagonista a la recerca de la plenitud i la felicitat. Durant aquest viatge, que s’explica a través de les converses de Mantle amb el seu millor amic, John, descobreix un sistema per alliberar el potencial de la ment, el cos i l'ànima. Un best-seller que ha inspirat a lectors de tot el món.

Sàpiens

Barack Obama, Bill Gates i Mark Zuckerberg són només alguns dels lectors fascinats per aquest relat apassionant de l’extraordinària història del gènere humà de Yuval Noah Harari que, segons The Guardian, té el mèrit d’haver revolucionat el mercat de no-ficció i d’haver popularitzat els “llibres per pensar”.

Fa cent mil anys, l’Homo sapiens era un animal insignificant en un racó de l’Àfrica, fins que de sobte, fa setanta mil anys, un canvi misteriós i profund en les seves habilitats cognitives el va convertir en l’amo del món. Com s’ho va fer per aconseguir extingir la resta de les espècies d’humans i gairebé la meitat dels mamífers terrestres més grans del món? Per què ens vam convertir en esclaus de la burocràcia, els horaris i el consumisme? Com serà el nostre món d’aquí a mil anys? De la mà d’aquesta brillant obra, et qüestionaràs tot allò que sabies sobre l’ésser humà.

Valora aquest article