Grup62

Diversos estudis han demostrat que els infants que llegeixen a casa desenvolupen una millor comprensió lectora i tenen més facilitat per a l’estudi. Per això és tan important alimentar el plaer de la lectura als infants des de que son ben petits. Afortunadament, és una tasca senzilla que només requereix que agafem l’hàbit de llegir amb els nostres fills de forma regular. 

Llegir-los contes en veu alta és un dels mètodes més efectius -i divertits- per acostar els llibres als més petits de casa i acompanyar-los en el seu aprenentatge. Mica en mica, aniran aprenent a llegir i adquiriran un plaer que segurament ja no els abandonarà mai més. 

Per tot això, avui us animem a compartir una estona de lectura amb els menuts. I ho acompanyem amb la recomanació de sis llibres perfectes per aprendre a llegir. 

Poca-Zooltes 1

Comencem amb un conte que permetrà als petits submergir-se en un veritable cas d’investigació en què no hi ha només un final possible. En aquesta història els infants formaran part d’un equip de detectius, els Poca-Zooltes, que han començat a sentir una pudor horrible que prové del bosc.

El Ratpet, la Riota i el Garrinet ja han tret la seva lupa per començar a recórrer els camins del bosc en cerca de respostes. Amb uns protagonistes ben curiosos i divertits (un porc, una hiena i un ratpenat), les activitats i els textos d’aquest relat captiven tota l’atenció del lector, on els infants no deixaran d’aprendre noves lletres, paraules i frases; tot per si mateixos!

Drila Cocodrila 1 

Un estil dinàmic que també triomfa a totes les cases són els còmics amb lletra majúscula. Les vinyetes i les il·lustracions d’aquest conte permeten als petits lectors seguir la història amb molta més facilitat i rapidesa, fent-los la sensació d’estar llegint molt més. 

Però aquesta no és la millor part, i és que la sèrie que presenta la Drila Cocodrila la protagonitzen un grup d’amics divertidíssims amb què aprendre, a través de les situacions més quotidianes, valors importantíssims. 

En aquesta primera edició, la Drila aprendrà que per resoldre qualsevol problema, el millor és aturar-se un moment per pensar en possibles solucions. I si entre tots aporten idees, podran trobar la millor opció. Un llibre didàctic que introdueix els infants al concepte del treball en equip i la importància d’escoltar les idees dels altres. 

Les Fantasticotes 1 

Seguint en aquesta línia, una col·lecció indispensable per aprendre a llegir de forma autònoma és la sèrie de Les Fantasticotes, un recull d’històries de diferents personatges que narren aventures i descobriments especials en el seu dia a dia. 

¿I de què tracta aquest primer llibre? Doncs la Vera és una nena molt inquieta i aventurera, però ara fa uns dies que no té ganes de jugar ni d’anar en bicicleta. L’avi ho ha notat, i quan la seva neta menys s’ho espera, li prepara una sorpresa que la deixa bocabadada: sembla que potser està a punt de conèixer alguna cosa que no havia vist mai.

Estanislau del nas blau 

Tot infant passa per una fase en què desitja amb ímpetu ser astronauta i trepitjar la lluna. I per a ells no és una idea tan forassenyada, com tampoc ho és per al protagonista d’aquesta història. 

A través de l’aventura de l’Estanislau, un ratolí que també somia a viatjar a la lluna per comprovar si està feta de formatge, els petits aprendran que la curiositat és l’impuls més gran per assolir els nous reptes. Precisament aquesta curiositat portarà a aquest ratolí, i a un amic seu, a construir un ascensor per arribar fins la lluna, tot i la seva por a les altures. A més, pel camí aprendran moltes coses sobre aquest satèl·lit tan especial. 

El pet metralleta que va traïr la mofeta 

Ens apropem al final amb una de les propostes més tendres de la llista. Es tracta d’un recull de contes on els animals més bufons es troben en situacions quotidianes en què ben segur els petits s’hi ha trobat més d’un cop. Amb il·lustracions plenes de colors, aquestes historietes busquen ensenyar valors diaris com l’honradesa, la perseverança i la humilitat.

Aquesta edició és especialment recomanada per compartir moments de lectura entre pares i fills, ja que a cada doble pàgina es troba, a una banda, dos versos rimats i en lletra de pal pels petits; i, a l’altra banda, un text en lletra d’impremta pels adults.  

Un Talp als Jocs Olímpics

Acabem aquestes recomanacions per aprendre a llegir amb un llibre divertit i educatiu a parts iguals. Aquesta no és la primera vegada que Felip protagonitza un viatge en el temps, però aquest connecta especialment amb l’any en què ens trobem. 

En aquesta història, el petit talp viu unes jornades esportives que es fan a la seva escola aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics, i decideix explicar als seus amics que aquests jocs ja se celebraven a l’Antiga Grècia. Així doncs, tots ells emprendran un viatge en el temps fins al 396 a.C per viure junts la primera edició dels jocs


 

Valora aquest article