Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

250 quilòmetres

Premi Columna Jove 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Vostok
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de 250 quilòmetres:

Les pors, els mals moments, però també les alegries, l?amistat i l?amor, es presenten directament, sense intermediaris, a través dels escrits del joves que les han viscut.
Què li passa al Quim? Com és que no pot entrenar amb el seu equip de futbol? Perquè no pot menjar gairebé res? Els símptomes apunten a un rebrot de la greu malaltia que pateix des de fa uns anys i ara, just quan només li falta un dia per celebrar el seu 16è aniversari, ha de començar un viatge amb un destí incert.Aquest llibre és fruit d'una experiència de creació col·lectiva, entre Víctor Panicello - autor de varies obres de narrativa juvenil - i un grup de nois i noies que formen el Consell de Joves de l'Hospital de Sant Joan de Deu. A través dels ulls d'en Quim, el protagonista d'aquest viatge, els autors miren de fer arribar als lectors les vivències i els sentiments als que s'han hagut d'afrontar. Les pors, els mals moments, però també les alegries, l'amistat i l'amor, es presenten directament, sense intermediaris, a través dels escrits del joves que les han viscut. 
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de 250 quilòmetres

Víctor Panicello va néixer a Barcelona l'any 1963. Es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i ha treballat com a jurista en diferents àmbits públics i privats. En l'actualitat treballa en el camp universitari lligat a les noves tecnologies i la societat de la informació. Des de molt jove ha fet de l'escriptura una passió, destacant especialment en la narrativa juvenil. Ha publicat diverses novel·les, totes elles histories reali...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/03/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9932-794-5 | Codi: 174793 | Format: 13 x 20,5 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: Vostok | Sentit de lectura: Occidental

Blog

250 quilòmetres

250 quilòmetres són els que separen en Quim d’un nou episodi que no té ganes de reviure. És la distància que ha de recórrer per vèncer les pors i saber que el futur no està escrit, sinó que el vas escrivint tu mateix a mida que vius el present.

250 quilòmetres és la novel·la que ha escrit en Víctor Panicello amb el Consell de Joves de l’Hospital de Sant Joan de Déu. És un llibre que, a través dels ulls d’en Quim, ens ensenya com és la vida quan has de conviure amb la malaltia de Crohn. Tot i així, no tots els nois i noies que participen a la novel·la com a coautors tenen aquesta malaltia, sinó d’altres. És per això que l’essència bàsica de la història no és una malaltia en sí, sinó el fet d’haver d’entrar i sortir d’un hospital quan encara ni tan sols has pogut gaudir de la màgia d’un primer petó.

Es tracta, doncs, d’un llibre carregat d’emocions que, com a mi, us faran somriure en alguns moments i emocionar-vos en d’altres. És una lliçó d’aquelles que et costarà d’oblidar ja que, sovint, tal i com diuen aquests petits herois, ens preocupem dels més mínims problemes sense saber que hi ha gent que en supera de més grans. És una crida a l’esperança, a la superació i a no deixar escapar els nostres somnis passi el que passi en el camí que hem de recórrer per aconseguir-los.

Són poc més de 100 pàgines que no us deixaran indiferents. És d’aquells llibres que en un tres i no res tens llegit, però que té aquella força que pocs llibres tenen per mantenir-se en el teu record. I és que sovint aquells llibres que estan escrits de primera mà tenen un valor especial.

Finalment, us donaré més motius per comprar-lo (si és que no n’esteu convençuts encara, que ho dubto). El primer és que ha estat guardonat amb el prestigiós Premi Columna Jove 2012. El segon motiu és que heu de saber que té una finalitat solidària: pretén recollir fons per crear una zona d’esbarjo pels joves que, malauradament, han d’estar-se massa temps ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Déu. I, finalment, el tercer motiu és que el pròleg l’ha escrit l’Éric Abidal, de qui tots en sabeu la història: un home lluitador com el que més, que mai ha perdut l’esperança i que, tot i haver passat per moments durs, no li marxa el somriure. I és que com ell diu, “La vida és un viatge molt llarg ple de sorpreses, algunes són bones i altres no tant (…). Cal que continuïs lluitant encara que les coses no vagin bé, perquè només lluitant s’aconsegueix vèncer” .

Per tot això i per molt més… no espereu més i aneu corrents a la llibreria més pròxima a comprar-lo. De ben segur que no us en penedireu.

Totes les opinions de 250 quilòmetres

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir