Les millors receptes de peix d'ara i de sempre.
La curiositat i els interessos comuns han portat als autors d'aquest llibre a viatjar durant quasi dos anys arreu de la costa catalana a la recerca d'antigues receptes de la gent de mar. 4.326 km, 32 pobles, 26 barques, 12 llotges, 48 llargues xerrades amb pescadors cuiners, 18 restaurants i 6 cases particulars han donat com a resultat aquesta recopilació d'un centenar de plats mariners tradicionals acompanyats d'una versió actualitzada amb els mateixos ingredients, més pràctica i pensada per a la cuina, els mercats i les presses del nostre dia a dia.Quim i Manel Marqués tenen el mateix cognom però no són germans. Fa setze anys que comparteixen la passió pel menjar, pels mercats, per la cuina, per la gent, pel mar...i moltes hores de feina a la cuina del restaurant El Suquet de l'Almirall, des d'on han patentat la paella DO Barceloneta, un homenatge al barri que els acull i un exemple de la seva tasca de recuperació de plats autèntics i amb temperament.Cuina marinera és el seu segon llibre després de La cuina de la Barceloneta (Columna, 2004).
Hola a tots amics,
Aviso que començo a fer el comentari d’aquest Cuina marinera tan suculent el dia després d’haver-me cruspit un arròs caldós amb llamàntol d’aquells que fan perdre el sentit.
He descobert que no tot està perdut, ni als llibres de cuina, ni a les taules ben posades amb estovalles immaculades i amb copes de vi ultra transparent, que fan somniar amb un vinet blanc, sec, fred, fred, fred i una mica afruitat. Mmmmm! Que bo!!
Aquest llibre hauria d’anar protegit amb unes fundes “waterproof” per poder llegir-lo a alta mar, sense perill de que es fes malbé.
Està format per un recull de receptes de cuina marinera tradicional, i les seves corresponents alternatives al temps actual.
Totes les receptes són senzilles, explicades pas a pas, sense ingredients ni estris de cuina impossibles d’aconseguir. És a dir, que tot el que surt al llibre es pot cuinar a casa i, així, els convidats et poden acabar traient de casa “a hombros” si tens un mínim de gràcia cuinant i fas cas dels savis consells del Quim i el Manel Marquès, és clar!
Així doncs… vaig a buscar els coberts… i a veure que ens duran a taula!
Bon profit i bon estiu a tots.